Joka toinen vuosi järjestettävä KAKTUS-festivaali tuo monimuotoisen tanssikattauksen Helsinkiin kesäkuussa 2019. Kymmenennen kerran järjestettävän festivaalin ohjelmisto valikoituu vapaan teoshaun kautta.

Kaktus-tanssifestarit on Taideosuuskunta Pielloksen tuottama festivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2005. Festivaali järjestetään joka toinen vuosi, sen kuraattorina toimii Pia Liski ja tapahtumaa emännöi tanssiryhmä Gruppen Fyran jäsenet.

Festivaalin lähtökohtana on parantaa pääkaupunkiseudun kesäkuun alun tanssin esitystarjontaa paikallisten teattereiden sulkeuduttua ja luoda sitä kautta myös lisää esiintymismahdollisuuksia tanssitaiteilijoille ja tanssiryhmille.

Vuoden 2019 festivaalin teemana on ihmisten välinen sanatonta jännite. Tanssiryhmä Gruppen Fyralta nähdään festivaaleilla kantateos Liian Pitkät Katseet, koreografia Antti Lahti.

 Kaktus-festivaali tarjoaa esiintymismahdollistuksia kotimaisille nuorille taiteilijoille sekä jo paikkansa vakiinnuttaneille ammattilaisille. Festivaali tavoittelee avointa ja keskustelevaa ympäristöä ja vuoropuhelua ajankohtaisten ilmiöiden kanssa. Avoin teoshaku toimii festivaaliorganisaation ideologian ytimenä; päämääränä luoda uusia, aidosti mielenkiintoisia kohtaamisia yleisön ja taiteen välille. Festivaaleille tuli vuonna 2017 lähes 70 hakemuksia Helsingistä sekä ympäri Suomea.

Avoin ohjelmistohaku käynnistyy helmikuussa 2019. Festivaalin ohjelmistoon haetaan soolo-, duetto- sekä ryhmäteoksia. Teosten muotoa ei ole ennalta määritelty, teokset voivat olla valmiita kokoillan teoksia, performansseja tai muita konsepteja. Haemme repertuaariteosten lisäksi myös vähintään yhtä kantaesitystä.

Esiintyville taiteilijoille tarjotaan esitystilan lisäksi ja valmiit esityspuitteet edellyttäen, että hakijalla  on teoksen valmistukseen ja harjoituttamiseen muu rahoitus. Festivaalin ohjelmistoteoksille maksetaan liiton mukaiset esityskorvaukset.

Festivaalin kotisivut www.kaktustanssifestarit.fi

KAKTUSFacebook-sivut https://www.facebook.com/Kaktus-tanssifestarit-113649872077465/

Instagram @GruppenFyra ja #kaktusfestarit #kaktusfestivaali